perjantai 14. joulukuuta 2012

Joulukalenterin luukku 14: Kaikenlaisia joululahjakoruja


Jouluna on kiva tehdä itse lahjoja. Nykyisin erilaisia askartelukauppoja löytyy pitkin kaupunkia ja korujen tekeminen on kiinni vain omasta inspiraatiosta. Tässäpä pieniä ideoita, joita voi tehdä myös isompien kuin pienempien kavereiden kanssa.




Hamahelmikorut

Monet muistavat hamahelmet lapsuudesta tai tietävät miten omat lapset rakastavat niitä. Hamahelmiä saa monista kaupoista ihan prismasta tiimareihin. Hamahelmiä saa myös eri kokoisena erilaisista nettikaupoista. Hamahelmet ovat muovia, joka sulaa helposti silitysraudalla, joten niitä järjestelemällä voi tehdä vaikka mitä kuvioita.

Hamahelmikoruja varten tarvitaan:
- Hamahelmiä, saa minkä vain värisenä ja monessa eri koossa.
- Hamahelmipohja
- Silitysrauta
- Leivinpaperia
- Hiussolkia, pinssipohjia, korukoukkuja, metalliketjua, magneetteja.

Hamahelmiä ja niiden muotti.
Nörttitytölle hamahelmet muistuttavat myös pikseleitä, ja niistä saakin näppärästi tehtyä erilaisia vanhoja pelihahmoja. Erilaisia malleja löytyy googlaamalla vaikka kuinka. Tässä muutamia ideoita mitä hamahelmillä voi tehdä.

Hamahelmet sulatetaan silitysraudalla leivinpaperin läpi.
Hamahelmillä onnistuu minkä vain pikselihahmon tekeminen. Kun helmet on sulaettu, niistä voi tehdä mitä vain. Tällä kertaa rusetista tuli hiuskoriste, nörttitytöstä jääkaappimagneetti ja sydämestä kaulakoru. Hiuskoristetta varten hankittu solki on hobbypointista ja kaulakorun ketju sinellistä. Magneetteja sai clasulta.

Valmis rusetti ja siihen vielä kiinnittämätön solki. 

Sieneen on kiinnitettynä pinssipohja, joka on sinellistä ja pacmanin kummituksen korvakorukoukku on kanssa sieltä. 

Takin kanssa pinssi sekä kaulakoru. 
Huopakoruja
Huopakorujen tekeminen on helppoa ja niistä saa näyttäviä pienellä vaivalla. Huopapalloja on ilmestynyt moniin eri askartelukauppoihin monissa eri väreissä ja eri kuvoissa. Huopakoruja varten tarvitset:
- Huopapalloja
- Lankaa
- Neulan
- Helmiä
Sitten vain mielikuvitus lentämään ja pujottelemaan helmiä ja palloja sekaisin. 
Nuo punaiset ja turkoosit pallot ovat peräisin sinellistä ja nuo pinkit kukat stokkalta. Helmet ovat eri askartelukaupoista joskus kauan sitten ostettuja. 

Korvakoruja
Korvakoruja voi tehä mistä vain. Löysin kuitenkin Sinellistä ihania helmiä, jotka sopivat nörttityttöjen korvakoruihin erittäin hyvin eli noppia. Toinen mahtava kokeilun arvioinen asia tehdä koruja on fimomassa. Se on muovailuvahan kaltaista massaa, joka kovettuu uunissa muotoilun jälkeen. Tämän jälkeen se on kivikovaa ja kestää hyvin koruissa. 
Noppa- ja karkkikeppikorvikset. 
Nörttityttöjen joulukalenterin lopuksi vielä nörttityttö-logosta jääkaappimagneetti. 

Nörttityttölogo

Eli nyt kun joulukortit on pitänyt jo lähettää, voikin suunnitella kaikkea muuta askarteltavaa. Onnea omiin askarteluihin!


4 kommenttia:

  1. Vähänkö Nörttityttö-hamahelmikoru on siisti! Mulle kans!

    VastaaPoista
  2. Nuo korut ovat ihania! Minäkin haluaisin Nörttityttö-korun.

    VastaaPoista
  3. Mahti-idea! Mistä noita helmiä kannattais ostaa? Entä miten tollasen ketjun saa upotettua parhaiten valmiiseen kuvioon? Vai pitääkö ketju liittää koruun sulatusvaiheessa? Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  4. Voitko Merli valottaa, miten nuo koukut laitetaan kiinni noihin korviksiin? Entä solki hiuskoruun? Ja näänkö ihan väärin vai onko noissa noppakorviksissa nappikiinnitys? O.o How does that work?

    Pähee Nörttityttö-magneetti kyllä ^_^

    VastaaPoista

Kotisivu on muuttanut osoitteeseen geekgirls.fi. Kaikki vanhat (ja uudet) artikkelit kommentteineen löydät uudesta sivusta.

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.